Tábor-bázis helyszín választás

Milyen az ideális helyszín a táborunknak?

Első sorban biztonságos, közelben van elegendő nyersanyag (élelem, ivóvíz) és van elegendő hely az építkezéshez, lehetőleg sík területen. Egyes területeken az erdei zsákmányokból (nyúl, őz, bogyók) biztosíthatják az ellátmányunk vagy a tengerparton (teknős, hal, sirályok) is meglelhetjük az enni és inni valót. Étel és víz igazából mindenhol található, a védelem amire inkább kell gondolnunk.

Hol vannak ilyen helyszínek, s miként találom?

A lenti képen látható a térképen bejelölve néhány hely. A legkönnyebben ezeket úgy tudjuk megtalálni, ha a elindulunk valamerre (bármerre), mivel szigeten vagyunk és biztosan víz vagy hegy fogja utunk állni, ami alapján már pontosítani tudjuk az irányunk.

Theforest-ajanlott-taborhelyek-bazisepites
A biztonságosabb és ajánlott tábor-, bázisépítő helyek. (V0.68-as verzió)

A helyszínek a következők:

  1. Az első egy hatalmas félsziget. Van nagy hely az építkezéshez, de sok fa kell a kerítéshez, amik viszont messzebb találhatóak. Élelemből van elegendő a közelben. Inkább coop-ban játszóknak ajánlanám.
  2. Az öbölben van egy jacht, amiben tudunk aludni, menteni. A vízre érdemes építeni, mivel a parton rendszeresen átvonulnak a kannibálok. A vízben teljesen védettek vagyunk. Élelemből rengeteg van, sok a teknős, amivel vízgyűjtőket tudsz építeni. Fa, bot, kő van közel a parthoz.
  3. Az öböltől a pálya közepe felé egy közepes tó. Noha mellette van egy tábor, a víz védelmet nyújt. Kevés a hely, de gyorsan eljuthatsz bárhova, többféle élelem van a közelben és tó partján van fa, bot, kő.
  4. Egy nagyobb homokos part, természetes sziklalépcsővel. Lefele kell jönni egy meredek kő lépcsőn. Sok a hely, közelben van fa, kannibál tábor. A lejáró részt kell csak csapdákkal, fallal védeni, ami elég szűknek mondható, szóval könnyen beépíthető.
  5. Egy viszonylag szűk lejárót kell védeni csak, de azt óvatosan kell beépíteni. Közelben van fa, fő kannibál tábor. Ha nem rakunk sok fényt, akkor gyakran elmennek csak mellettünk, ha nagyon feltűnőek vagyunk, akkor sok harc lehet. A közeli kis szigetre át lehet menekülni vész esetén. Vadhús és fa, bot, kő a közelben van sok.
  6. Egy nagyobbacska sziget, amin van hely építkezni. Viszont a fa, bot messze van, élelemből teknős és hal van inkább csak. Viszont mivel sziget, ezért teljesen védett.
  7. Egy rizikós hely, de több külföldi videóban is ajánlják. Az őrjáratok elkerülik, sok az vadhús és bogyó, van fa is viszonylag közel. Noha teljesen körbe kell építeni a táborunkat. Nagy baj esetén ott a repülőgép orra, ami egy mini szigeten van és ott biztonságban vagyunk.
  8. A 3.-ashoz hasonló, csak nagyobb a hely, mivel nagyobb a tó is.

 

Általánosságban azok a helyek a leginkább javasoltak, amiknél minél kevesebb oldalt kell bevédeni (avagy egyből vízre építkezni) és minél több a táplálék a közelben. Az sem hátrány, ha a sziget közepéhez minél inkább közel van. Persze van úszó ház is, ha a vízparton van kedvünk körbehaladni szállással.

 

Barlangba építkezés?

Nem kifejezetten jó ötlet. Láttunk már rá példát, de kevés barlangban van elég hely, a kannibálok le tudnak menni és hosszú idő mindig felmászni a kötélen. Arról nem is beszélve, hogy gombákon kívül más élelem nincs a barlangokban.

Scroll to Top