Hogyan tudsz ételt, vizet szerezni, vadászni?

Az élelem és víz fontossága

The-forest-magyar-huhq-etal-italszintA játék mint szimulátor, elég sok tényezőt figyelembe vesz. A játék során figyelnünk kell arra, hogy karakterünk jól táplált legyen. Gondoskodnunk kell az élelemről és az ivóvízről is. Mindkettőnél több mód áll rendelkezésünkre, hogy megteremtsük. Ahogy a képen láthatjátok, a képernyő jobb alsó sarkában mutatja a játék az aktuális állapotunk. Minél alacsonyabban van a vízcsepp vagy a gyomor ikonban a világos szürke rész, annál inkább hiányában szenvedünk. Érdemes figyelni, hogy egyik se legyen piros körvonallal kiemelve, mivel az már azt jelzi, nagyon éhesek / szomjasak vagyunk, ami a fizikai és szellemi teljesítményünkre is kihatással van.

 

Ivóvíz szerzése

Ivóvizünk két módon lehet. Egyfelől vannak természetes lelőhelyek. A sziget partján sós víz van, ami ivásra alkalmatlan. A nagyobb patakokból, kisebb folyókból sem tudunk inni.

Víz passzív gyűjtése

The-forest-magyar-huhq (33)A játékban tudunk a táborunkba építeni víz gyűjtőt. Ehhez szükségünk lesz botra és teknős páncélra. Ebből tudjuk megépíteni a vízgyűjtőt / water collector-t, amit a túlélő kézikönyvnél az Étel és víz / Food & Water résznél találsz. A víz tárolását úgy tudjuk megoldani, hogy a vízgyűjtő teknőspáncélba hagyjuk.

Érdemes ezekből 4 -et vagy többet építeni. Ezeket az eső tölti meg és mivel az véletlenszerű, így érdemes bőven betáraznunk minél több ilyen gyűjtővel.

Víz aktív gyűjtése

Azon kis tavakból tudunk, amikbe vízi növények élnek. Ez azonban nem teljesen tiszta víz, kicsit sebződünk, ha csak így simán megisszuk ezt a vizet. Szükségünk van egy lábosra / old pot-ra. A lábossal oda kell menni a kis tó szélére, ahol az ivás ikont megjeleníti. Kezünkbe kell venni, tehát alapértelmezetten az i betűvel megnyitod az Inventory-t / Táskád tartalmát. Kattints bal gombbal a lábosra. Ezután az ivó ikon változni fog és a C betű nyomva tartásával már meg is töltöttük. (Ezután vehetünk fegyvert a kezünkbe, ez egy szuper lábos és nem folyik ki belőle a víz.) Ezután menjünk a tűzrakó helyhez, gyújtsuk be és ismét vegyük a kezünkbe a lábost. A C gombbal felrakjuk forrni a vizet. Olyan 1 perc után, már megihatjuk és nem lesz semmilyen bajunk sem.

Arra ügyeljünk, hogy miután kiittuk a lábosból a vizet, azt újra fel kell vennünk a földről. Azt mérlegeljük, hogy a plusz rohangálás és vízforralási idő vagy egy kis sebzés éri-e meg nekünk jobban. Azonban a passzív gyűjtővel

 

Étel gyűjtése, vadászat

Az étel segít nekünk, hogy energiánk legyen és egészségesek maradjunk. Amit a játékban lévő evésről tudni kell, hogy a legjobb, ha húst eszünk jelentős részt. Persze nem árt néha egy kis áfonyával kiegészíteni étrendünk.

Mit ehetünk meg?

A The Forest játék elég széles palettát kínál nekünk. Húsból van kétféle méret. A nagy hús és a kis hús. A madarak, mókusok kis húst adnak, míg a nyúl, vaddisznó, őz, hal és gyík viszont nagyot. Ezekből 3 gyík és 3 másik nagy hús lehet egyszerre nálunk. A frissen megszerzett hús még nyers, így közvetlenül nem fogyaszthatjuk. Lehetőségünk van azokat megsütni vagy a szárítóra / drying rack -re elhelyezni, későbbi fogyasztásra. Onnan közvetlenül már tudjuk fogyasztani, olyan egy nap elteltével.

Vadászat

Ahogy fentebb már elhangzott, érdemes a fő tápláléknak a húst választani. Ezt azonban meg is kell szerezni. A legegyszerűbb módja, hogyha a fegyverünkkel / fejszénkkel odalopakodunk (alapértelmezettként a Ctrl nyomva tartása) az állat közelébe és a talaj felé nézve a fegyvereddel lecsapod. Ha íjad van, akkor könnyebb a dolgod, de lehet a lándzsát is erre a célra használni, sőt még egy szimpla darab követ is, ha ügyesen célzol és eltalálod a kisméretű célpontot. Ezután vagy csak elvesszük a húsát vagy előtte megnyúzzuk, hogy a bundáját hasznosíthassuk.

Csapda

The-forest-magyar-huhq (12)A játékban van csapda. Ennek segítségével kisméretű állatokat (nyúl, gyík, mókus) tudsz élve elfogni. A mókus és gyík esetében íjjal lőjük le őket. Nyúl esetében még élve ki tudjuk venni a csapdából és a táborunkban lehet nyúlketrecet / rabbit cage készíteni, ahol élve (frissen) tudod a húst tárolni.

Ha több nyuszi gyűjtesz egy ketrecbe, akkor alváskor még az is megtörténhet, hogy többen lesznek, hiszek szaporák mint a nyúl.

Gyűjtögetés

Forest-hobogyo-gyujtogetesA gyűjtögethető bogyókból van áfonya / blueberry, hóbogyó / snowberry, lonc / twinberry és többféle gomba is. Tudunk készíteni / craft – olni magunknak kis (bogyó) táskát / pouch, amibe későbbi felhasználásra vagy fogyasztásra is el tudjuk ezeket tenni.

Sőt, ha építünk egy saját kis kertet, akkor akár oda is ültethetjük a magokat. Azt, hogy egy bokorról csak bogyó vagy bogyó és mag is jön, véletlenszerűen történik.

Amit ne együnk: A lonc / twinberry mérgező és a gombák többsége is, noha azok legalább laktatók, de ezek elfogyasztása csökkenti az életünket. Továbbá lehetőségünk van a megölt kannibálok testrészeit levágni és azokat megsütni, majd elfogyasztani, de ez is csökkenti életünket, továbbá a karakter lelki állapotára is negatív hatással van.
Scroll to Top