Érdekességek a játékban

A The Forest sok érdekességet rejt magában és sok olyan apróság is megtalálható, amire nem is gondolnánk, hogy figyeltek a készítők. Ezekből szemezgetnénk néhányat.

 

  • Optimális állapot: A karakter akkor tud a leggyorsabban harcolni, fát vágni, futni, amikor a szomjúság és éhség értéke olyan 60 – 90% között van. Tehát amikor teljesen jól van lakva, akkor kevésbé fürge karakterünk, ahogy egy laktató ebéd után nekünk sincs sok kedvünk egyből fát vágni, csak egy pihenés után.
  • Padon ülés: Lehet a játékban padot építeni, mint bútor. Ha ezen ülünk, gyorsabban töltődik vissza az energiánk.
  • Kannibálok vitái: Harc közben, ahogy mozogsz, képesek egymást is megütni, megsebezni a kannibálok. Gyakran, ezután nem veled foglalkoznak, hanem egymásnak esnek és így lerendezik a dolgot.
  • Kannibál lakoma: Ha sok kannibállal harcolsz, majd biztos helyre mész, megfigyelheted, ahogy vagy elcipelik vagy a helyszínen elfogyasztják kipurcant társaikat, ami egész látványosan úgy van kidolgozva a játékba, hogy tetem köré mennek, letérdelnek, falatoznak, majd a test egyszer csak szétesik, mint amikor levágjuk a testrészeket.
  • Kannibál összetartás: Ha a Noose trap / Akasztó csapda elkap egy kannibált, akkor a társai sokszor odamennek és kiszabadítják.
  • Kannibál “segítség”: Harc során többször előfordul, hogy egy kannibál megfekszik és földön marad, de még nem tudod válladon cipelni, tehát nem halt meg. Ilyenkor időnként egy másik kannibál odamegy és elkezdi a válla alatt megfogva elvinni. Most azért, mert otthon akar belőle lakomázni vagy azért, hogy segítse, nem tudni.
  • Vörös fényű elemlámpa: Ha éjszaka küzdesz kannibálokkal és közelharc során kezedben az elemlámpa, akkor az véres tud lenni. (Pl. fejszével ahogy megsebzed az ellenséget) és akkor egy ideig vörös fénnyel világít.
Scroll to Top