Hogyan tudsz tábort, bázist építeni?

Miután kiválasztottuk a megfelelő helyet a táborunk, bázisunk építéséhez, hozzá is foghatunk a kötelező építményeknek, majd utána szabadon ereszthetjük a fantáziánkat. Ezeket a túlélő kézikönyvben találjuk és ott kiválasztott terv alapján tudjuk megépíteni.

Mik az alap, szükséges épületek?

 • Tűzrakó hely / fire, hogy este ne fázzunk viharban, továbbá ha vizesek vagyunk, meg tudjunk száradni, továbbá nyers húst tudjuk megsütni (+kannibálokból csontot szerezni majd a későbbiekben)
 • Egy shelter / menedék, ahol menthetünk és aludhatunk
 • Húsok tárolására és szárítására hús szárító / drying rack, aminek a segítségével a nyers húst hosszabb ideig tárolhatjuk és sütés nélkül fogyaszthatjuk róla gond nélkül a szárított húst, az E betű lenyomvatartásával
 • Víz gyűjtő / water collector a víz ellátásért, amit az eső tölt fel és ezért érdemes többet építeni, lehetőleg nem fedett rész alá

 

Milyen épületek ajánlottak?

 • Stick holder / bot tartó, mivel a tűzrakó helyekben rendszeresen elég az oda “épített” tűz és újra kell rakni. Ez kényelmetlen, ha pont este fogy ki a bot.
 • Log sled / taliga, mivel ennek segítségével nagyobb mennyiségben tudunk szállítani botot, rönköt és követ. Akár tárolhatjuk is benne.
 • Large cabinet / nagy szekrény is fog kelleni idővel, amiben a plusz üdítőket, csokikat, gyógyszereket tudjuk tartani.
 • Bone basket / csont tartó, mivel a kannibálok sokszor el tudnak tűnni jó időre és az erősebb nyílvesszőhöz és védelemhez bizony csontok kellenek. Ebbe gyűjthetjük őket.
 • Garden / kert is ajánlott, főleg ha nagyobb méretűt építünk és teleültetjük áfonyával, gyógynövényekkel.

 

Hogyan tudok építkezni?

A túlélő könyvet megnyitod (alapértelmezetten B betű). A könyvben található részek közül választasz vagy a felső kis jelölős sorban rákattintasz egyre. Balra az alap dolgok vannak és ez jobbra haladva a kötelező dolgokból átcsap az egyéni elemekig, bútorokig, dekorációig, csapdákig, kannibál totemeken át a vízi építményekig. Ezt követően kattintsunk arra amit építeni szeretnénk. Alapértelmezetten fehéren áttetsző mintával mutatja, hogyan is fog állni, kinézni az készen. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg úgy építkezzünk, hogy a textúrák ne csússzanak a szükségesnél jobban egymásba. A terveket tudjuk módosítani és forgatni. A szükséges nyersanyag igényt a képernyő bal alsó sarkában láthatod mindig, az összes megkezdett, lerakott tervet egybe számolva.

Az építkezés menete részletesen:

 1. Terület kiválasztása
 2. Túlélő könyv megnyitása, terv kiválasztása
 3. Építmény horizontális forgatása
 4. Bal klikk vagy az E betű lenyomásával véglegesítheted a terved
 5. Egyes épületeknél (pl. rönk tartó, bot tartó) lehetőség van növelni a méretét, még mielőtt elkészülne az R betű megnyomásával –ahol felkínálja-, de például a farönk falnál a R betűvel csinálhatunk a terven ajtót, ablakot
 6. Összegyűjtjük a szükséges nyersanyagokat, majd beépítjük az E betű lenyomásával, ha pedig nem fér el nálunk annyi nyersanyag mint amennyi kell, akár több körben odahordhatjuk és beépíthetjük

Egy példán bemutatva:

A pirossal jelzett pozícióba, helyen nem tudunk építkezni. Igyekezzünk picit ide-oda mozdítani, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet. Az építkezésnél erősen érződik a játék korai hozzáférhetőségének állapota. Ezért is van, hogy egyes esetekben elég csak 1 fokot fordítanunk és már is jó lesz. A zipline / kötélpálya esetén arra ügyeljünk például, hogy a kötélhez ne legyen túl közel a talaj, mivel akkor nem tudunk végigcsúszni rajta. Szóval azért érdemes a logikát és ép eszet használni építkezéskor.

A nyersanyagok mindegyike rendszeres időközönként megújul, tehát nem kell aggódnunk, ha például elfogyott a kötelünk, mivel idővel lesz újra a megszokott pontokon 1-2 alvás után. A fák pedig mindig visszanőnek, ahogy cserjék is folyamatosan vannak. A kő pedig iszonyat sok spawn-ol szerte szét a talajon.

Építettél valami különöset, egyedit? Mutasd meg nekünk!

Scroll to Top