Hogyan védekezz, harcolj?

Hogyan védekezz, miként védd meg magad?

20171012110315 1A kannibálok egyszerű gondolkodásúak, ahogy a fegyvereik is. A leggyakoribb, hogy a támadás előtt méregetnek, körberohangálnak és közben különféle hangokat adnak ki magukból. Általában csak ezután támadnak. Legtöbbször egyenesen rohanva megindulnak és végül közelharci fegyverekkel vagy puszta kézzel támadnak. Legjobb módszer az oldalirányú mozgás az amivel leghatásosabban kivédhetjük a támadásaikat. Egyszerűen térjünk ki előlük és utána oldalba tudjuk támadni őket. Ha tehetjük, mielőbb szerezzük meg a Katana -t, mivel ez a kard kevésbé fogyasztja az energiánkat, igaz védekezni nem lehet vele jól. Vegyük számításba, hogy vannak azok a pillanatok, amikor jobb elfutni. Nem szégyen életben maradni.  Mindig mérlegeljük, hány ellenféllel tudunk elbánni.

Támadási technikák

  • Fáklyával: Gyújtsd meg és az azzal támadj. Ki fognak gyulladni. Ekkor rövid időre harcképtelenné válnak. A fáklya viszont hamar kialszik, de könnyen tudunk újat craft – olni / készíteni.
  • Égő nyíllal: Kicsit időigényes meggyújtani, de könnyen, távolról kigyújthatjuk ellenfeleinket. Viszont craft igényes és nem a leggyorsabb és nagy távolságra nehéz lehet célozni, főleg ha nagyon mozognak.
  • Molotov koktél, bomba: Közepes távolságból lehet dobálni őket és a bomba igen nagyot tud sebezni. Hátrányuk, hogy ki kell számolni, hol fog tartani az ellenfél, mikor felrobbannak.
  • Csapda építés: Építeni gyorsan tudunk, ha van nálunk minden alapanyag. Harc közben gyorsan építsünk pár botló- és gyújtóaknát, majd mozogjunk úgy, hogy belemenjenek. Időigényes, de hatékony.
Ha a közelharcot választod, akkor ügyelj arra, hogy minél inkább sík terepen küzdj. Ha nagy a szintkülönbség, akkor könnyen túlságosan a talaj fele nézhetsz, akkor pedig egy függőleges, erős támadást / ütést hajt végre a karakter, ami nagyon lassú és közben több ütést is elszenvedhetünk.

 

Mikor vedd fel a nyúlcipőt?

Theforest-magyar-attack-fight-harcA kannibálok és mutánsok ereje a nagy számukban van. Ha 7 – 8 főnél többen vannak, akkor legyünk nagyon elővigyázatosak. Ha tudjuk, akkor csaljuk a csapdákkal, védelemmel megerősített táborunkhoz az ellenség, hogy azok is segítségünkre legyenek. Ezért is jó, ha a táborunkban felhalmozunk némi plusz gyógyszert, robbanószert, nyilakat. Szükség esetén csak gyorsan feltöltjük a hátizsákunk és folytathatjuk is a harcot!

Menekülhetsz úgy is, hogy bemenekülsz (vagy ki, nézőpont kérdése) a barlangokba / barlangokból. Ezeken a réseken, köteleken nem tudnak követni téged a kannibálok, se a mutánsok.

 

Melyik fegyver a legjobb?

20171010200452 1A fegyvereknek három fő tulajdonsága van. A sebzés, a sebesség és a blokkolás (védekezés). Ezeket a craft -olással / tárgykészítéssel illetve fejlesztéssel tudunk növelni. Értelemszerűen a nagyobb fejsze többet sebez, de lassabb és előbb elfáradunk. Ha gyorsan mozgunk és ügyesen térünk ki, akkor a Katana az ajánlott. Ha a mozgásra kevésbé figyelünk, akkor a modern fejszét érdemes használni. Kinek melyik stílus jön be.

 

 

Mire ügyelj a legjobban?

Futás, mozgás közben mindig kicsit oldalazva mozogj. Sose haladj csak simán egyenesen, mert akkor biztosan hátulról megütnek, mivel gyorsabbak a karakterünknél a kannibálok. A mutánsok támadásainak nagy része egy irányba, egyenesen történik, tehát könnyű kitérni előlük.

 

Milyen fegyvereik vannak a kannibáloknak?

A leggyakoribb a puszta kézzel harcoló, de a rangban feljebb állóknak már van koponyás ütőfegyverük, de van Molotov koktélt dobáló kannibál is. A mutánsoknak nincs semmilyen fegyverük.

Scroll to Top