Alapok

A játék mechanikája

Az intro után már ott is vagyunk a szigeten. Először szedjünk össze mindent amit lehet a géproncsból. Ezt követően ki kell választanunk egy helyet, ahol elkezdünk berendezkedni. Hol építünk, hol vadászunk. Majd elkezdjük felfedezni a szigetet, próbálunk más túlélőket felkutatni és sorra bukkannak a felszínre titkok.

A játék egy túlélő szimulátor, így egyes részei bonyolultan hathatnak egy másik értékre. Például ha éhesek / szomjasak vagyunk, gyorsabban kifáradunk. Ha sokáig nem eszünk eleget, megromlik az egészségügyi állapotunk és így tovább. Igyekezz minél inkább teljes körűen, a valósághoz minél hűebben vezetni a karaktered.

A terület amit bejárhatunk teljesen szabad. Két részre lehet bontani. Van a felszíni, nagyobb és egy jelentős föld alatti barlangrendszer is, ami több ponton összekapcsolódik. A sziget és körülötte lévő tenger szabadon bejárható minden ponton. A térkép téglalap (majdnem négyzet) és a szemközti oldalak elérése a legrövidebb úton is legalább 5 per folyamatos futás, haladás. Tehát jó nagy térkép van, tele felfedezni való területekkel, titkokkal.

Idő haladása

A játékban nincs időhatár, hogy mennyi napon belül kéne egyes feladatokat elvégeznünk. Ha akarjuk gyorsan pörgetjük, ha akarjuk szépen építgetünk csak. Mivel a játék éjszakai hangulata nagyon erősre, jóra – félelmetesre sikeredett, ezért van lehetőségünk (és a későbbi verziókban talán kötelező is lesz) aludni. Ehhez egy shelter / menedék építése szükséges, avagy csak egy szimpla ágy megépítése. Ezt követően a Z gombot lenyomva tudsz aludni, bizonyos időközönként. Érdemes az éjszaka kezdeteket nekiállni aludni.

Cél

A játéknak úgymond van vége, ha teljesítjük a könyvben lévő feladat feljegyzéseket. Van egy történet kerete, amit meg lehet csinálni, el lehet érni a végét. Azonban ez nem kötelező, aki csak a napjait szeretné a szigeten tölteni és építeni, az nyugodtan azzal foglalkozhat amivel Ő szeretne.

Elbukás

A játékban a kannibálok nem tudnak megölni, csak kiütnek egy időre és levisznek egy barlangba. A cuccaink megmaradnak, tehát igazából semmi gond sincsen, ha a kannibálok elvernek minket. A gond akkor van, ha lezuhanunk vagy megfulladunk. Akkor végleg vége a körnek és tölthetjük be az előző napi mentést.

A történet

(A videó óta már több alternatív végjáték is bekerült a játékba. Köszönjük a videót a Miről Szól? csatornának. Spoiler-es videó!)

Scroll to Top